بررسی گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا از نظر طراحی

بررسی گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا از نظر طراحی

سامسونگ برای خانواده نوت 20 خودش هم مانند نسل قبلی دو گوشی را معرفی و عرضه کرد که نسخه اولترا در برخی بخش‌ها مانند دوربین و صفحه‌نمایش قدرت بیشتری دارد.

به زمانی رسیدیم که سامسونگ هر سال خانواده جدیدی را به کهکشانی‌های خودش اضافه می‌کند که امسال نام این خانواده جدید گلکسی نوت 20 نام‌گذاری شد.

گلکسی نوت 20 امسال در دو نسخه عرضه شد، مانند نسل قبل، اما تفاوت اینجاست که این بار نسخه‌ای که نام اولترا را ندارد از جهات بسیاری با نسخه قدرتمند تفاوت دارد که در این بررسی به طور کامل به آن‌ها هم می‌پردازیم.
در بخش طراحی با گوشی‌هایی روبرو هستیم که ترکیبی از نسل قبلی و گوشی‌های گلکسی 20 هستند. از نسخه اولترا شروع می‌کنیم. در این نسخه در قاب جلو شباهت زیادی بین این گوشی با گلکسی نوت 10 پلاس می‌بینیم. صفحه‌نمایش فضای زیادی از قاب جلو را درگیر کرده و لبه‌هایش کاملا خمیده هستند اما بر خلاف گوشی‌ای مثل پی 40 پرو لبه‌های بالا و پایین خمیده نیستند.

جنس بدنه تو قاب پشتی از شیشه ساخته شده و فریم فلزی است. شیشه‌ای که در این نسل استفاده شده بر خلاف نسل قبلی کاملا مات طراحی شده که ظاهری بسیار لوکس‌تر و پرقدرت‌تر را برایش به همراه آورده در کنار اینکه دیگر خبری از اثرانگشت و کثیفی در قاب پشتی نیست.

نوت 20 اولترا در نگاه اول و بدون دست گرفتن به نظر گوشی سنگینی است اما زمانی که آن را دست می‌گیرید متوجه می‌شوید مانند نسل قبلی با گوشی‌ای کاملا خوش دست و کم وزن روبرو هستید که بالانس وزنی به بهترین شکل ممکن در آن انجام شده و حس کاملا متفاوت و خوبی را منتقل می‌کند.

لبه‌های قاب پشتی در این گوشی مانند نسل قبل خمیده است و لبه‌های بالا و پایین هم باز مانند نسل قبل تخت طراحی شده تا ظاهری متفاوت برای گوشی به همراه آمده باشد. فریم دستگاه به جز در محل‌هایی که کلیدهای کنترلی هستند کاملا نازک‌اند و به همین خاطر هیچ گزینه‌ای به جز همین کلیدهای کنترلی در فریم اطراف دیده نمی‌شود و در عوض بالای گوشی درگاه سیم‌کارت‌ها کنار میکروفون دوم و پایین گوشی درگاه تایپ سی، اسپیکر، میکروفون اصلی و محل قرارگیری قلم دیده می‌شوند.

نسبت ابعاد هم در این گوشی خیلی خوب رعایت شده و باعث شده این گوشی از همه نظر در دست خوب جای بگیرد و حس خوبی برای استفاده طولانی‌مدت داشته باشید.

به سراغ نسخه معمولی برویم. نوت 20 شباهت بیشتری به خانواده اس 20 می‌دهد تا گوشی‌ای از خانواده نوت. صفحه‌نمایش کاملا تخت طراحی شده که در گوشی‌ای با این قیمت که عنوان یک پرچم‌دار را با خودش یدک می‌کشد چندان مناسب نیست. 

جنس بدنه گلکسی نوت 20 هم از پلی کربنات (پلاستیک) است یکی از نقاط ضعف اصلی گوشی در برابر برادر بزرگ‌ترش و بقیه گوشی‌های پرچم‌دار است. 

قاب پشتی خمیدگی دارد و فریم هم، که جنسی فلزی برایش در نظر گرفته شده، مانند نوت 20 اولترا نازک است و در بخشی که کلیدهای کنترلی قرار گرفته‌اند ضخامت بیشتر شده. بالای گوشی درگاه سیم‌کارت‌ها کنار میکروفون دوم دیده می‌شود و پایین گوشی درگاه تایپ سی کنار اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی و قلم دستگاه هستند. 

نوت 20 گوشی‌ای خوش‌دستی است و از یک پرچم‌دار سامسونگ به جز این انتظاری نیست اما حسی که نوت 20 اولترا منتقل می‌کند در اینجا دیده نمی‌شود و حس لمس یک گوشی 1000 دلاری به کاربر دست نمی‌دهد و بیشتر حس یک میان رده را دارید. 

بیرون‌زدگی لنزهای دوربین اصلی در نوت 20 اولترا خیلی زیاد است و طبیعی است برای یک گوشی در این سطح با امکاناتی که در بخش دوربینش در نظر گرفته شده باید شاهد این بیرون‌زدگی برای لنزهای دوربین اصلی باشیم اما در مقابل بیرون‌زدگی لنزها در دوربین اصلی نوت 20 خیلی کم است و همین نشان می‌دهد خبری از آن زوم دوست داشتنی که در نوت 20 اولترا می‌بینیم اینجا نیست. 

تفاوت دیگری که در این گوشی دیده می‌شود این است که قاب جلو و عقب نوت 20 اولترا با نسل جدید گوریلاگلس پوشانده شده به نان گوریلاگلس ویکتاس اما در نوت 20 می‌بینیم که صفحه‌نمایش با گوریلاگلس 5 پوشانده شده.